Pojezdové vjezdové brány

  • Samonosné
  • Kolejnicové

Samonosné

Samonosná posuvná brána je dnes nejoblíbenějším typem brány díky malé náročnosti na údržbu a prostor. Díky tomu se velmi hodí na pozemky, kde parkujete hned za bránou. Při plánování posuvných bran  je třeba uvážit celkovou délku, kterou budou vyžadovat při otevření (musí být delší o délku betonového základu pro vyvážení).

Základním stavebním prvkem posuvné samonosné brány je spodní „C“ vodící profil a ocelová konstrukce brány, ty dodáváme v povrchové úpravě žárový zinek nebo nátěr základní barvou pro další možnost lakování dle vlastního výběru – zde by bylo dobré uvést i možnost dodání už finálně lakované brány, předpokládám, že je k dispozici.

Nesené pojezdové brány se pohybují po vodící dráze na ložiskovém uložení. Rám posuvné brány je svařen z uzavřených ocelových profilů (jeklů)m a pojíždí pomocí koleček v polouzavřeném C-profilu. Tato konstrukce je vhodná od malých bran až po brány s velikým průjezdem. Pohyb zajišťuje pastorek, hřeben a elektromotor.

Rozměr betonového základu brány je přímo úměrný průjezdné šířce.  Obecně platí, že betonový základ brány je dlouhý 1/3 průjezdné šířky brány + 50 cm. U velkých vjezdových bran se velikost základu zvětšuje.

ABSystem © 2024 Všechna práva vyhrazena.